Toto Wolff: “Porpoising bij Mercedes is opgelost, nu een ander probleem”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Toto Wolff hebben ze bij Mercedes het onderscheid kunnen maken tussen porpoising en bouncing en hij voegt er aan toe dat er van porpoising geen sprake meer is bij Mercedes.

Geen porpoising meer bij Mercedes dus want volgens Toto Wolff zijn de problemen van de formatie uit Brackley toe te schrijven aan het zogenaamde ‘bouncing.’ Dat betekent dat de auto letterlijk op en neer stuitert tegen het wegdek en dat is te wijten aan de stijfheid en de rijhoogte van de W13.

“Ik denk dat we op een manier het verschil hebben ontleed tussen porpoising en bouncing,” aldus Wolff. “Porpoising heeft betrekking op de aerodynamica van de auto en dat hebben we sinds Barcelona onder controle.”

“Het is meer het rijgedrag van de auto’s die commentaar van de rijders oplevert, de auto is gewoon te stijf.”

“Het rijden over kerbstones is slecht, het rijden op een hobbelig wegdek is slecht maar nu zou ik zeggen dat sinds we het probleem ontleed hebben we het beter kunnen aanpakken.”

Het stuiteren van de auto is ook een effect van het terugbrengen van het grondeffect naar de Formule 1 maar Toto Wolff denkt wel dat het voor zijn team nu afhankelijk is van circuit tot circuit.

“Wat we bij de auto’s zien is gewoon de stijfheid,” gaat Wolff verder. “Als je kijkt naar de vertraagde beelden van de leidende auto’s en de Alpines kan je zien dat ze erg hard over de kerbs stuiteren.”

“Dat is waar de rijders over klagen, de stijfheid van de auto. Daar moeten we naar kijken, hoe we de impact daarvan kunnen verminderen.”

“Hoe egaler het asfalt hoe beter natuurlijk, Hoe lager de kerbs hoe minder we dit fenomeen zien.”

In Canada beleefde Mercedes een goed weekend maar Hamilton en Russell waren niet in staat om zich echt te mengen in de voorste gelederen. Er is dus nog werk aan de winkel.

“We moeten wat meer vermogen in de auto krijgen, wat meer downforce en dat in een auto die niet zo laag bij de grond ligt als dat we verwacht hadden.”

“Daar gaan we duidelijk naartoe. Je ziet dat de auto’s steeds hoger liggen en daar moeten we de performance zien te vinden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print