Nikita Mazepin: “De samenwerking met Mick Schumacher verloopt nu veel beter”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het voorbije seizoen kwam het meermaals tot incidenten en aanvaringen tussen Nikita Mazepin en Mick Schumacher. Volgens Mazepin is de strijd tussen hen beide ondertussen echter enigszins bekoeld en verloopt de samenwerking nu veel vlotter.

“Ik denk dat er soms moeilijke momenten waren waarbij hij van mij leerde en ik van hem leerde,” vertelt Mazepin tijdens een interview met ‘Motorsport.com’.

“Iedere keer wanneer ik op de baan ga wil ik de wagen zijn die vooraan finisht, dat heb ik altijd gewild. Tot ik de paddock verlaat en mijn pasje aan de haak hang zal ik dat steeds willen doen.”

“Nu hebben we echter een meer neutrale relatie waarbij er geen hoogtepunten en dieptepunten zijn, het is meer consistent. Dat is de enige manier om in deze sport goede resultaten te behalen.”

Het uiteindelijke doel van Mazepin is races winnen, al beseft de Rus maar al te goed dat dit met de Haas F1-bolide niet meteen mogelijk zal zijn, ook al wordt er vanaf dit jaar met volledig andere en nieuwe F1-bolides gereden en heeft het Haas F1 team zich vorig jaar volledig gefocust op de ontwikkeling van de wagen voor dit jaar.

“Ik ben hier om races te winnen,” aldus Mazepin. “Ik weet dat dit in de nabije toekomst niet zal gebeuren maar de manier om dit mogelijk te maken is het proberen verkrijgen van de best mogelijke wagen en hem zo snel mogelijk af te stellen en daarvoor heb je twee rijders nodig.”

“Ik ben er zeker van dat Mick er op dezelfde manier over denkt, zijn ambities en doelstellingen zijn dezelfde, we doen dan ook al wat noodzakelijk is voor het team.”

“En ik denk ook dat we altijd proberen om beide kanten van de garage iets verder te laten gaan om deze doelstellingen te bereiken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022