Valtteri Bottas onthult één van de sterktes van Lewis Hamilton: “Indrukwekkend dat hij dat kan blijven doen”

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton
Valtteri Bottas en Lewis Hamilton

Bij Mercedes was Valtteri Bottas gedurende vijf seizoenen de teamgenoot van Lewis Hamilton, een periode waarin hij Hamilton vier wereldtitels zag veroveren en waaruit hij ook veel leerde. Bottas onthult in een interview met de officiële F1-website ook één van de sterktes van Hamilton.

Jarenlang bevindt Lewis Hamilton zich aan de absolute top van de Formule 1 en strijdt het jaar na jaar voor de wereldtitel. Ondertussen veroverde Hamilton als zeven wereldtitels en dat doe je volgens Bottas niet enkel en alleen omdat je in de ‘beste’ wagen rijdt.

Volgens Bottas slaagt Hamilton daarin omdat hij de gave heeft om jaar na jaar vooruitgang te blijven boeken en te blijven bijleren.

“Het is indrukwekkend om te zien hoe Lewis in staat is om ieder jaar zich te blijven ontwikkelen,” aldus de Fin volgens ‘Formula1.com’.

“Hij heeft zo’n enorme ervaring in de Formule 1 maar hij blijft er in slagen om steeds meer te blijven leren, om steeds beter en beter te worden.”

“Ik heb mezelf uiteraard ook jaar na jaar ontwikkeld, maar dat deed Lewis ook en zoiets komt niet zomaar uit zichzelf. Hij werkt ervoor, hij weet dat de tegenstand steeds zwaarder wordt.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022