Nikita Mazepin gebruikt technologie uit leugendetector om stress onder controle te krijgen

Haas F1-piloot Nikita Mazepin laat in een interview weten dat hij beroep doet op technologie uit een leugendetector om zelf een betere rijder te worden, voor de Rus is het de manier om zijn stress onder controle te krijgen.


Stress kan een ernstige negatieve impact hebben op iemand zijn prestaties, dat is uiteraard ook bij een racepiloot het geval. Nikita Mazepin heeft voor zichzelf op dat vlak een oplossing gevonden door gebruik te maken van technologie uit een leugendetector.

“De voorbije drie jaar heb ik samengewerkt met een Italiaan die ook voor het Ferrari-team werkt,” vertelde Mazepin tegenover ‘Match TV’.

“We bereiden ons voor met dezelfde sensoren die ook in een leugendetector gebruikt worden. Je verzamelt erg veel informatie over je lichaam en je probeert jezelf onder controle te houden met behulp van je ademhaling en nog enkele andere dingen zodat je de stress vermindert op momenten dat je erg onder druk staat. Zoals bijvoorbeeld bij het begin of aan het einde van een race wanneer je je positie moet verdedigen.”

Dat is echter niet het enige dat de Rus de voorbije jaren heeft aangepast om zijn performance te verbeteren. Mazepin kende in 2019 immers een erg moeilijk seizoen in de Formule 2, waarna hij 90 procent van zijn entourage wijzigde.

“Ik ruilde mijn coach in voor twee nieuwe. De ene is een fysiotherapeut die een echte professional in zijn vakgebied is en de andere is verantwoordelijk voor mijn fysieke training,” aldus Mazepin.

“Ik wil hen meenemen naar de Formule 1. Ik heb nood aan de mensen die mij in de motorsport beter maakten zodat ik ook de komende jaren successen kan proberen bereiken.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022