Sebastian Vettel: “Het is belangrijk dat Mick Schumacher zijn eigen weg in de F1 zoekt”

De Duister Sebastian Vettel laat optekenen dat het belangrijk is voor Mick Schumacher, wanneer binnen enkele maanden het F1-seizoen in Australië van start gaat, dat hij zijn eigen weg in de Formule 1 zoekt.


Michael Schumacher was een mentor en een goede vriend voor Sebastian Vettel, ze namen ook een paar keer als duo voor Duitsland deel aan ‘Race Of The Champions’.

Binnenkort maakt met Mick Schumacher, de zoon van de ‘Rekordmeister’, zijn debuut en kan Vettel de rol van mentor op zich nemen. Vettel is gevleid maar hij vindt het tegelijkertijd ook belangrijk dat Schumacher zijn eigen weg zoekt in de Formule 1.

“Ik ben een fan van Michael,” aldus Vettel op de officiële website van de F1. “Ik ben dus bereid te helpen maar ik vind het ook belangrijk dat hij zijn eigen pad maakt en zijn eigen weg volgt.”

“Hij is een goede jongen en ik heb duidelijk een speciale relatie met zijn vader. Ik vind hem alvast aardig, we kunnen het goed met elkaar vinden en ik wil graag mijn kennis delen met hem. Ik heb zijn vader meer zien winnen dan dat hij mij had kunnen zien winnen.”

“Het is jammer dat Michael niet kunnen zien heeft wat voor progressie zijn zoon de voorbije jaren gemaakt heeft en nu zijn stap naar de Formule 1 zet.”

Michael Schumacher revalideert nog steeds van zijn zwaar ski-ongeval in 2013. Sindsdien heeft de carrière van zoonlief Mick een hoge vlucht genomen, hij werd Europees kampioen in de F3 en lid van de Ferrari Driver Academy. Vorig seizoen pakte hij de titel in de F2 en dat leverde hem voor 2021 een zitje bij het Haas F1 team op.

Het respect dat Vettel heeft voor Schumacher is alvast wederzijds.

“We praten veel over autosport,” aldus Schumacher. “Ik denk dat wat mijn vader voor hem was, hij nu voor mij is. Hij is iemand waar ik close mee ben en waarmee ik over motorsport kan praten.”

Die uitspraak kruipt Vettel niet in de koude kleren: “Ik ben gevleid en ik probeer hetzelfde te doen voor Mick als Michael voor mij deed als ik hem destijds om raad vroeg.”

“Ik zie hem als iemand die ik in zijn leven, of op de baan, zou kunnen helpen met de dingen die ik zelf heb meegemaakt in mijn eigen carrière,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023