Nikita Mazepin: “Ik ben klaar voor de strijd in het middenveld”

Haas F1 team
Haas F1 team

Vorig jaar beschikten Nikita Mazepin en Mick Schumacher niet over een F1-bolide om mee te strijden in het middenveld. Dit jaar hopen ze dat wel te kunnen en Mazepin is naar eigen zeggen klaar voor de strijd in het middenveld.

Al voor aanvang van het seizoen 2021 liet het Haas F1 team weten zich volledig op het cruciale jaar 2022 te focussen. Het grootste deel van de middelen werd aangewend voor de ontwikkeling van de F1-bolide voor 2022.

Bij het Haas F1 team hopen ze dit jaar dan ook een enorme stap vooruit te zetten en volop de strijd in het middenveld te kunnen aangaan.

“Ik voel me 100 procent klaar,” antwoordt Mazepin wanneer hem gevraagd werd of hij zich klaar voelt voor de strijd in het middenveld.

“Ik had het voorbije seizoen enkele goede gevechten met wagens die sneller waren en ik voelde me comfortabel.”

Bij strijden in het middenveld komt er inderdaad wat meer kijken. Zo zal Mazepin beter dan in 2021 moeten weten hoe hij zijn wagen tegenover tegenstanders moet positioneren.

“Wat mezelf betreft moet ik vooral zien te weten waar juist mijn achtervleugel eindigt en waar de voorvleugel eindigt. Zo weet ik exact mijn positie tegenover de andere wagen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022