Lewis Hamilton verkoopt exclusieve sportwagen voor 10 miljoen euro

Instagram - Lewis Hamilton
Instagram - Lewis Hamilton

Op de sociale media blijft het nog steeds stil maar Lewis Hamilton zou één van zijn exclusieve sportwagens verkocht hebben, zo bericht althans het autotijdschrift ‘Quattroruote’.

Hamilton heeft een uitgebreide wagencollectie maar de zevenvoudig F1-kampioen liet in 2020 tijdens een interview met ‘Reuters’ verstaan dat hij niet langer met zijn benzine slurpende sportwagens zou rijden.

Hamilton wil ook in een elektrische wagen naar de verschillende circuits gereden worden. Hamilton wil immers zijn ecologische voetafdruk verkleinen en verkocht eerder ook al zijn privéjet.

Pijnlijk voor Hamilton was echter dat hij vorig jaar in Monaco toch nog gespot werd terwijl hij in zijn exclusieve Pagani Zonda 760 reed (Lewis Hamilton gespot in Monaco terwijl hij een opmerkelijke belofte breekt). Hamilton kreeg daarvoor heel wat kritiek en die lijkt niet in dovemansoren te zijn gevallen.

Volgens het autotijdschrift ‘Quattroruote’ zou Hamilton immers zijn paarse Pagani Zonda 760 verkocht hebben en dat voor een slordige 10 miljoen euro. Zeven jaar geleden werd de wagen op maat gemaakt en betaalde Hamilton zo’n 1,5 miljoen euro. Van de Pagani Zonda 760 werd wereldwijd slechts vijf exemplaren gemaakt.

Het ziet er echter naar uit dat de lege plaats in de garage van Hamilton snel opnieuw gevuld zou zijn. Dit jaar wordt de AMG Project ONE immers gelanceerd, een exclusieve sportwagen met een F1-motor erin. Normaal gaat zo’n motor ongeveer 4 000 kilometer mee maar in de AMG Project ONE zou de motor het minstens 50 000 kilometer moeten volhouden.

Van de AMG Project ONE zullen 275 exemplaren gebouwd worden en bedraagt de vraagprijs een duizelingwekkende 2,5 miljoen euro.

Lewis Hamilton en de AMG Project ONE – Mercedes AMG
Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022