Nikita Mazepin: “Ik probeer niet om de bad boy in de Formule 1 te zijn”

Haas F1 team
Haas F1 team

Bij het Haas F1 team kent Nikita Mazepin een tot dusver moeilijk eerste F1-seizoen. De Russische miljardairszoon staat vooral bekend om zijn bedenkelijke acties op de baan waarmee hij steeds meer een reputatie van ‘bad boy’ krijgt.

Die reputatie kreeg Mazepin eigenlijk al nog voor hij zijn eerste F1-race had gereden. Mazepin raakte immers betrokken bij een veelbesproken incident waarbij hij een vrouw in de wagen bij haar borsten betastte (video). Vervolgens waren er enkele discutabele uitspraken alsook incidenten tijdens F1-races, waaronder verschillende met teamgenoot Mick Schumacher.

“Absoluut niet,” antwoordt Mazepin op de vraag van ‘Auto Motor und Sport’ of hij in de Formule 1 een reputatie van ‘bad boy’ probeert op te bouwen.

“Misschien komt het ter sprake wanneer je op de baan met veel minder goed materiaal aan het strijden bent met veel snellere wagens.”

“Je probeert alles om voor het team een punt te behalen. Soms maak ik fouten, ik analyseer die dan en probeer de volgende keer beter te doen. Maar ik probeer zeker en vast niet om doelbewust een bad boy te zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022