Nikita Mazepin kleurt opnieuw buiten de lijntjes: Rechtbank legt hem boete op

Nee, de meest onbesproken debutant in de geschiedenis van de Formule 1 zal Nikita Mazepin niet worden. Het seizoen is immers nog niet begonnen en hij laat opnieuw van zich spreken.


Volgens ‘Racefans’ heeft een rechtbank in Engeland Nikita Mazepin immers een boete van 274 Britse ponden opgelegd voor het negeren van een rood stoplicht, een bedrag waarvan hij ongetwijfeld niet wakker zal liggen.

Mazepin reed op 24 juni 2020 door het rood licht terwijl het verkeerslicht al 1,7 seconde op rood stond. Naast de boete kreeg Mazepin ook drie strafpunten op zijn ‘normaal’ rijbewijs.

En dat systeem met strafpunten kent Mazepin ook uit zijn voorbije seizoen in de Formule 2 want na enkele incidenten verzamelde Mazepin in totaal maar liefst 11 strafpunten op zijn superlicentie. Daarmee was de Rus slechts één schamel puntje verwijderd van een race schorsing.

Nog voordat hij zijn eerste F1-race gereden heeft lijkt Mazepin steeds meer het ‘enfant terrible’ van de sport te worden. Dat gaat nog wat geven bij het Haas F1 team, wij kunnen niet wachten om de reacties van teambaas Guenther Steiner te zien …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022