Nikita Mazepin: “Mijn teamgenoot en dus Schumacher verslaan is mijn doel!”

Nikita Mazepin
Haas F1 team

In de Formule 2 moest Mazepin onderdoen voor Mick Schumacher maar als rijdersduo wordt het nu uitkijken of er een rivaliteit zal ontstaan binnen het Haas F1 team. Mazepin verwacht sowieso dat de verschillen tussen hen beide erg klein zullen zijn.

Aangezien de wagen van het Haas F1 team in 2020 niet erg competitief was en er in 2021 met een doorontwikkeling van de 2020-bolides en hetzelfde chassis wordt gereden liggen de verwachtingen voor het nieuwe F1-seizoen niet erg hoog. Voor Nikita Mazepin maakt dat echter niet uit.

“In deze fase van mijn carrière, wanneer je nog een jonge rijder bent, is het irrelevant om te praten over al dan niet goed zijn van de wagen,” aldus Mazepin.

“Mijn focus ligt op het in de Formule 1 geraken. De wagen is erg verschillend van wat ik gewoon ben en de kalender is bijna twee keer zo lang als wat ik gewoon ben.”

“Er liggen heel wat uitdagingen voor mij en dat is ook waarop ik me focus. Ik geloof dat ik klaar ben voor de Formule 1 en dat wil ik in eerste instantie ook tonen aan het team. Wanneer je in de Formule 1 geraakt heb je meestal maar één kans.”

Nu al kijken veel fans uit naar de interne strijd tussen Mazepin en Schumacher bij het Haas F1 team. De Rus beseft maar al te goed dat hij in eerste instantie beter zal moeten zien te presteren dan zijn teamgenoot.

“Het is mijn taak om beter te presteren dan mijn teamgenoot, en om mijn uiterste best te doen, er rust dan ook druk op mijn schouders,” beseft Mazepin dat er hem een belangrijke taak te wachten staan.

“Ik verwacht het goed te doen met betrekking tot performance en snelheid in de wagen waarmee ik zal racen. Ik verwacht dat ik en mijn teamgenoot erg dicht bij elkaar zullen liggen wat rondetijden betreft.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022