Nikita Mazepin: “Mijn vader zou een F1-team in goud kunnen doen veranderen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-piloot Nikita Mazepin denkt dat zijn vader ook een raceteam succesvol zou kunnen laten worden omdat alles wat hij in de zakenwereld doet als het ware in goud verandert.

We hoeven niet flauw te doen over het feit dat Nikita Mazepin zijn zitje in de Formule 1 voor een groot deel te danken heeft aan vader Dmitry. De roebels van zijn kunstmestbedrijf Uralkali zijn meer dan welkom bij het Haas F1 team en de er wordt al een tijdje gefluisterd dat Mazepin geïnteresseerd zou zijn om de Amerikaanse formatie over te kopen van Gene Haas.

Een eerdere poging om Force India te kopen mislukte maar desalniettemin denkt Nikita dat zijn vader ook een succesvol teameigenaar zou kunnen zijn, gezien zijn staat van dienst in de zakenwereld.

“Het zou een interessante optie zijn voor hem,” aldus Nikita Mazepin bij ‘Bild.’ “Alles wat hij begonnen is veranderde in goud.”

Op de vraag of hij Haas zou verlaten om te gaan racen voor een team dat eigendom zou zijn van zijn vader antwoordt Mazepin dat hij trouw is aan aan zijn team, waar hij ook volgend jaar nog onder contract ligt.

“Ik ben erg loyaal aan Haas,” zei hij. “Dus als hij een team zou kopen, zou het spannend zijn om te zien hoe ze duelleren, en hopelijk hem verslaan.”

“Ik zou het niet uitsluiten”, voegde hij eraan toe. “Ik maak momenteel deel uit van een team dat tiende staat van de tien plaatsen in het constructeurskampioenschap. Maar ik heb gezegd dat ik loyaal ben. Ik wil succes met Haas.”

Nikita Mazepin benadrukt dat hij zijn plaats in de Formule 1 te danken heeft aan zijn kwaliteiten als rijder en dat het voor zijn vader een interessante kans is om te investeren met zijn bedrijf.

 “Ik heb mijn plaats omdat ik een racepiloot ben en het team mij als een aanwinst ziet,” verklaarde Mazepin.

“De reden voor de sponsoring is dat het bedrijf de Formule 1 ziet als een kans voor nieuwe activiteiten.”

“Ik ben de enige Russische rijder en natuurlijk zal een Russisch bedrijf altijd willen investeren in een team dat een landgenoot heeft.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen