Nikita Mazepin verliest mogelijk racezitje bij het Haas F1 team

Haas F1 team
Haas F1 team

Alles zag er goed uit voor Nikita Mazepin, al enige tijd een contractverlenging op zak, maar het feit dat Rusland Oekraïne is binnengevallen zorgt ervoor dat de Rus plots moet vrezen voor zijn racezitje in de Formule 1.

In een reactie op de gebeurtenissen in Oekraïne haalde het Haas F1 team de sponsorlogo’s van Uralkali en de verwijzingen naar de Russische driekleur van haar wagen.

Haas F1-teambaas Guenther Steiner liet verstaan dat hij onmiddellijk contact opnam met teameigenaar Gene Haas om de situatie te bespreken. Al snel werd beslist om actie te ondernemen door tijdens de laatste testdag met een witte F1-bolide te testen.

Nu wordt het uitkijken naar volgende week wanneer het Haas F1 team verder zal beslissen over een eventueel definitief afscheid van sponsor Uralkali en daarmee mogelijk ook Nikita Mazepin.

“We moeten alle legale aspecten zien uit te klaren tegen volgende week, verder kan ik er niets over zeggen,” aldus Steiner. “We zullen er volgende week aan werken.”

Uralkali is titelsponsor van het Haas F1 team en lever een belangrijke bijdrage aan he budget van de Amerikaanse renstal maar het team zou door het wegvallen van Uralkali naar verluidt niet in gevaar komen.

“Financieel zijn we oké,” aldus Steiner. “Dit heeft geen gevolgen voor het team, hoe we het team runnen en hoe we het seizoen gepland hebben. Er zijn nog manieren om aan de nodige financiële middelen te komen, dus op dat vlak ontstaat er geen probleem.”

Steiner bevestigde tot slot ook dat de toekomst van Nikita Mazepin één van de bewuste aspecten is die uitgeklaard moeten worden. Nikita Mazepin is de zoon van Uralkali-baas Dmitry Mazepin.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023