“Pietro Fittipaldi krijgt als eerste telefoon om Nikita Mazepin te vervangen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner geniet Pietro Fittipaldi de voorkeur als het team beslist om Nikita Mazepin daadwerkelijk aan de kant te schuiven.

Steiner gaf gisteren toe dat Nikita Mazepin moet vrezen voor zijn racezitje. Vervolgens liet Steiner verstaan dat Pietro Fittipaldi als vaste reserverijder op de eerste plaats komt als mogelijke vervanger. Fittipaldi zal ongetwijfeld volmondig ja zeggen als ze hem de vraag stellen om Mazepin te vervangen.

“Mocht Nikita om één of andere reden niet kunnen rijden dan zal Pietro als eerste telefoon krijgen,” aldus Steiner tegenover Bob Varsha. “Hij zit al enkele jaren bij ons. Vervolgens zien we wat we verder doen.”

In 2020 mocht Fittipaldi twee races invallen voor de zwaar gecrashte Romain Grosjean en maakte hij zo zijn officieel F1-debuut als racepiloot.

“Pietro is altijd bij ons,” aldus Steiner. “De voorbije jaren hadden we omwille van heel de situatie met het coronavirus een reserverijder nodig. Hij was altijd bij ons, hij kent het team en hij kent de wagen. Om dan meteen in de wagen te kunnen springen is er momenteel niemand beter dan Pietro.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023