Pierre Gasly: “Ik ben opgelucht dat de F1 beslist heeft om niet in Rusland te racen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Pierre Gasly roept alle landen op om Oekraïne te steunen en hij looft de beslissing van de F1 om niet te gaan racen in Rusland nadat het binnenviel in buurland Oekraïne. 

De F1 liet gisteren weten dat het onmogelijk zou zijn om te gaan racen in Rusland na de recente gebeurtenissen en Pierre Gasly, net als verschillende andere rijders, heeft lof voor die beslissing.

“Ik ben eigenlijk heel blij dat deze beslissing is genomen,” zei hij in antwoord op een vraag van ‘RaceFans.’ “Voor mij is het de juiste beslissing.”

“Vooral wetende dat ze in oorlog zijn, persoonlijk sta ik niet achter de acties die ze nu ondernemen, dus het is een soort van opluchting dat de F1 ook steunt en de grand prix zelf annuleert.”

De Alpha Tauri-rijder voelt zich naar eigen zeggen betrokken bij de situatie omdat hij een aantal naasten heeft die momenteel in Oekraïne zijn. 

“Het is een heel moeilijke situatie en heel beangstigend omdat deze mensen niet weten of ze het zullen redden en of ze hun familieleden zullen kunnen zien.”

“Dus hopelijk kunnen ze een oplossing vinden. Wat betreft de Grand Prix van Rusland, ik denk dat het zeker de juiste beslissing was om te nemen.”

Hij was ook aangegrepen door de beelden die hij zag van de inval en begrijpt niet dat het anno 2022 überhaupt nog mogelijk is om zulke beelden te zien. Gasly hoopt dan ook dat er zoveel mogelijk landen Oekraïne zullen steunen. 

“Ik hoop wel dat andere landen Oekraïne in die zin echt steunen, want het is een klein land, we weten hoe machtig Rusland is,” voegde hij eraan toe. “We weten hoeveel mensen zij hebben. Het is in zekere zin een oneerlijke strijd. Ik vind het gewoon heel erg en ik voel me heel verdrietig voor deze families daar die eigenlijk helemaal vastzitten.”

Ook Lando Norris. die vorig jaar de zege van de GP van Rusland in de slotfase nog uit handen gaf, geeft aan dat hij geen zin heeft om dit jaar naar Sotsji af te zakken.

“Het is triest om te zien wat er op dit moment in de wereld gebeurt. Ik denk dat het een heel goede beslissing is die de Formule 1 heeft genomen, want persoonlijk is het niet een plek waar ik nu naar toe zou willen gaan.

“Het is heel triest om te zien wat er allemaal gebeurt en welke onschuldige levens er ook worden verwoest.”

George Russell liet ook nog weten dat de Formule 1 en de FIA gelukkig snel tot een beslissing gekomen zijn zodat de rijders geen actie hoeven te ondernemen om de moeilijke beslissing door te duwen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print