Lewis Hamilton: “Mercedes moet enkele obstakels zien te overwinnen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Hij mag dan wel de laatste testdag in Barcelona als snelste afgesloten hebben, volgens Lewis Hamilton heeft Mercedes heel wat werk te doen om enkele obstakels te overwinnen.

Mercedes bekleedde op de laatste testdag in Barcelona de bovenste twee plaatsen in de uitslag. Een goed gevoel moet dat geven maar zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton laat weten dat Mercedes bijzonder veel werk te verrichten heeft.

Hamilton en Mercedes kenden geen al te voortvarende start van de driedaagse test, ook Mercedes kreeg af te rekenen met het zogenaamde ‘porpoising-probleem‘.

“Je weet het nooit na de eerste week,” zei Hamilton nadat hij de derde testdagdag bovenaan had afgesloten. “We hebben geen idee waar iedereen staat.”

“Het waren enkele interessante dagen. Het was niet zo eenvoudig, we hebben niet alles vlot kunnen afwerken. We hadden duidelijk enkele obstakels die we moeten zien te overwinnen.”

“We hebben echter veel kunnen doen, uiteraard willen we altijd meer ronden afwerken maar ik ben blij met wat we vandaag hebben kunnen doen. Ik denk dat ik bijna 100 ronden heb kunnen rijden. Voor een halve dag testen is dat niet al te slecht.”

“We lagen de twee dagen voordien wat achter. De wagen verschilt op het vlak van het rijden erg met vorig jaar, ook wat de banden betreft. We werken echter door.”

In de namiddag werd het circuit nat gemaakt zodat de rijders alvast konden kennismaken met de nieuwe regenbanden van Pirelli.

“Het was een verdomd stuk beter dan eerder toen het vochtig was, het was niet goed om de sessie te beginnen met al dat rijden in de regen. Maar de auto voelde absoluut beter aan met frissere banden en het is goed om een goed gevoel te krijgen voor de verschillende compounds.”

“Het hele team heeft deze week geweldig werk geleverd”, voegde Hamilton eraan toe. “De mannen en vrouwen in de fabriek hebben geweldig werk verricht. Dus we moeten gewoon al deze data downloaden en er volgende week zo veel mogelijk doorheen prikken en gewoon proberen om de ene voet voor de andere te zetten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner