“Nog vijf kandidaten voor ons rijdersduo in 2016”

Gene Haas, de teambaas van het Haas F1 Team, dat volgend jaar hoopt haar debuut te kunnen maken op de grid, heeft te kennen gegeven dat er nog vijf rijders in aanmerking komen voor de twee zitjes.

Haas gaf enkele weken geleden al te kennen dat hij liefst twee ervaren rijders in zijn renstal zou hebben voor volgend seizoen. Daarmee maakte hij duidelijk dat er voornamelijk gekeken wordt naar actieve rijders en naar testrijders. Omwille van hun nauwe samenwerking met Ferrari staan de testrijders van de Scuderia, Esteban Gutiérrez en Jean-Eric Vergne, op het verlanglijstje van Haas. Vergne heeft echter recent een contract getekend voor 2016 met Formule E-team DS Virgin. Op de diensten van de voormalig Toro Rosso piloot hoeft Haas dus niet meer te rekenen.

Esteban Gutiérrez zou dan weer in polepositie liggen om terug te keren naar de grid volgend jaar met Haas. Gutiérrez brengt bovenop twee jaar ervaring in de Formule 1 ook nog eens een hele hoop sponsorgeld mee. Hij wordt namelijk gesteund door Claro, het telecommunicatiebedrijf van een van de rijkste mannen ter wereld, Carlos Slim.

“Het aantrekken van Gutiérrez helpt zowel het Haas F1 Team als Ferrari. Hij is een testrijder van Ferrari, en door hem in onze wagen te plaatsen kunnen ze zien hoe hij presteert. Wij krijgen een rijder waarvan Ferrari gelooft dat hij veel potentieel heeft, en dus zou hij ook voor ons een meerwaarde zijn,” aldus Gene Haas op de vragen over de interesse in de Ferrari-protégé.

Haas zal echter niet overhaast te werk gaan met het bepalen van de rijderskeuze.

“De zomerstop is de tijd van het seizoen waarin men bij de teams écht begint na te denken over de rijdersbezetting voor het komende seizoen. Wij wachten eigenlijk op de beslissingen van de andere teams vooraleer we een definitieve keuze gaan maken. Je weet nooit wie er plots vrijkomt op de rijdersmarkt. Het lijkt erop dat de grotere teams steeds jongere rijders in hun wagens laten plaatsnemen waardoor er misschien wel enkele meer ervaren rijders beschikbaar worden.”

Een andere rijder die blijft gelinkt worden aan Haas is Nico Hülkenberg. Benieuwd of de winnaar van de 24 uren van Le Mans zich aan zo’n avontuur durft wagen…
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}