“Normaal zou ik zeggen dat Lewis Hamilton kampioen wordt, maar Max Verstappen is een ongelooflijke tegenstander!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Nico Rosberg was verschillende jaren de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes. Rosberg is ook de laatste rijder die Hamilton in de strijd om de F1-titel wist te verslaan. Maar met Max Verstappen kondigt zich dit seizoen mogelijk eindelijk een opvolger aan.

Rosberg zelf besloot na zijn wereldtitel in 2016 om de Formule 1 vaarwel te zeggen, de Duitser is onder andere als F1-analist actief voor Sky Sports en geniet net als de fans en heel wat andere F1-insiders van dit F1-seizoen en de ongelooflijke titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

“Het is zo ongelooflijk opwindend dat ik de race afgelopen weekend opnieuw bekeken heb,” vertelt Rosberg tegenover ‘Sky Sports Duitsland’.

“Het is ongelooflijk. De wagens presteren op hetzelfde niveau, de rijders presteren op hetzelfde niveau en zijn van een compleet ander niveau dan de rest van het F1-veld. Niemand kan hen bijhouden.”

“Het gaat tijdens de laatste races bijzonder close worden, er gaat zoveel gebeuren. Ik durf niet te voorspellen hoe het na de race in Austin verder zal gaan. Dit niveau is zo ongelooflijk hoog, misschien het hoogste niveau tussen twee rijders dat de Formule 1 ooit gekend heeft.”

Ook Nico Rosberg durft zich trouwens niet aan een voorspelling wagen wat de uitkomst van de titelstrijd betreft.

“Je kan nog helemaal niet zeggen wie er zal winnen,” aldus Rosberg. “Normaal zou ik omwille van zijn ervaring Hamilton zeggen en omdat hij altijd wint. Het is ongelooflijk moeilijk om hem te verslaan. Op de één of andere manier denk ik dat hij er dit jaar opnieuw in kan slagen maar Max is momenteel een reus van een tegenstander!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022