Stoffel Vandoorne staat op shortlist McLaren voor test met IndyCar-bolide

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Nadat voormalig F1-piloot Nico Hulkenberg op maandag met een IndyCar-bolide mocht testen op Barber Motorsports Park lijkt McLaren een gelijkaardige test te gaan aanbieden aan onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Vandoorne reed in 2017 en 2018 voor het McLaren F1 team en is nu nog als officieel reserverijder verbonden aan McLaren, ook al is hij vooral actief voor Mercedes, dat de motorleverancier van McLaren is.

Vandoorne was het voorbije seizoen ook actief voor Mercedes in de Formule E en hij woont erg veel raceweekends in de F1 bij als officieel reserverijder van Mercedes. Naast Vandoorne zijn er echter overduidelijk nog kandidaten, zo laat Arrow McLaren SP president Taylor Kiel verstaan.

“Er is heel wat interesse, er zijn heel wat mensen die bij ons zijn komen horen of er iets mogelijk is, we bekijken alles en evalueren wat het beste is voor ons programma,” aldus Kiel tegenover Chris Medland van RACER.

“Er is zeker en vast interesse vanuit de F1, ik denk dat het ook helpt dat McLaren aanwezig is in de F1-paddock.”

“Stoffel heeft duidelijk een connectie met het team en hij is de officiële reserverijder, dus dat is een no-brainer voor ons. We gaan proberen iets met hem te regelen.”

“Hij is zeker en vast een getalenteerd racepiloot, maar er zijn rijders van overal die ons contacteren. Het zijn opwindende tijden , zowel voor ons als team alsook als organisatie. We hebben nog veel te doen maar er zijn mooie vooruitzichten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print