Nyck de Vries: “Ik wilde profiteren van de hype die rond mij was ontstaan”

Williams F1 team
Williams F1 team

Nyck de Vries vertelt in ‘Beyond The Grid’ dat hij echt vastberaden was om gebruik te maken van het momentum en de hype die ontstaan was na Monza om zichzelf te verzekeren van een plaats op de grid in 2023.

Tijdens de GP van Italië werd Nyck de Vries op het allerlaatste moment opgetrommeld door Williams om Alex Albon te vervangen. De Nederlander slaagde erin om tijdens de kwalificaties de dertiende tijd te laten optekenen en door allerhande gridstraffen voor andere rijders mocht hij vanaf de achtste plaats aan de race beginnen. 

Hij stuurde zijn Williams naar een negende plaats in de race en de Vries besloot om van die glansprestatie gebruik te maken om een plaatsje op de grid te proberen te bemachtigen voor 2023.

“De telefoon bleef maar gaan,” aldus de Vries. “Ik wilde het momentum en de hype die ontstond echt gebruiken om een kans voor mij in de Formule 1 in 2023 te veroveren en te creëren.”

“We waren uiteraard al langere tijd in nauwe gesprekken met Williams en ik sprak Jost Capito op dinsdag na het weekend.”

“De Alpine-test was al gepland… Het stond ver voor Monza gepland, ik ben vlak voor Spa in augustus naar de fabriek van Alpine geweest.”

Maar het was tijdens een etentje met Max Verstappen dat de bal pas goed aan het rollen ging. De wereldkampioen spoorde zijn landgenoot aan om Dr. Helmut Marko te contacteren.

“Ik heb maandagavond in Monaco met Max gegeten om het weekend min of meer te vieren,” gaat de Vries verder.

“We spraken er openlijk over, over de mogelijkheden en kansen. We spraken over mogelijk AlphaTauri, Dr Marko, en zo ging het. Later die week werd ik gezien in Graz.”

De Vries reisde naar Graz, de woonplaats van Marko en voerde de onderhandelingen zelf. 

“We hadden een geweldige tijd samen. We hebben twee dagen lokale gerechten gegeten en samen over de toekomst gepraat. Hij heeft een goed gevoel voor humor en we respecteerden elkaar.”

“Ik denk dat hij het waardeerde dat ik er was, mezelf vertegenwoordigde en de gesprekken met hem rechtstreeks voerde.”

“Bij Red Bull draait alles om prestaties en winnen, en ik deel dat, dus het was heel duidelijk en plezant.”

“Uiteraard lag de deal niet helemaal in onze handen, het was wat ingewikkelder, zoals iedereen begrijpt. Maar in principe maakte die reis me duidelijk dat er een zeer goede kans was dat ik in 2023 op de grid zou kunnen staan.”

Op zijn zevenentwintigste maakt de Vries dan toch nog de overstap naar de Formule 1 maar hij laat weten vastberaden te zijn om een inhaalbeweging te maken.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022