Nyck de Vries ontsnapt aan dodelijke crash: “Zonder Halo was ik nog wat kleiner”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Tijdens de eerste van twee Formule E-races kregen we een vreemde crash waarbij acht bolides betrokken geraakten. Daarbij ook Nyck de Vries die onder de wagen van Buemi terechtkwam en dankzij de Halo mogelijk aan de dood ontsnapte.

Nyck de Vries kan er na afloop van de crash met acht bolides nog redelijk mee lachen, maar ook hij beseft dat zijn crash zonder Halo helemaal anders had kunnen aflopen. Tegelijk is het ook bedenkelijk hoe eenvoudig de Formule E-bolides onder elkaar schuiven. Nyck de Vries wil daarop echter niet al te veel kritiek geven.

“Wie ben ik om daarover te oordelen?” aldus de Nederlander tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik maak geen deel uit van het comité dat samenwerkt met de ontwerpers die de huidige generatie Formule E-bolides heeft ontwikkelt.”

“Zonder de Halo zou ik alvast nog kleiner geweest zijn dan dat ik nu al ben. Ik ging redelijk diep onder de andere wagen. Laat ons er even om lachen in plaats van wenen.”

“Gelukkig was de Halo er en heeft hij mij gered. Maar ik ben het er mee eens, deze wagens glijden waarschijnlijk iets te eenvoudig onder elkaar. Maar opnieuw, wie ben ik om daarover iets te zeggen?”

Bekijk: VIDEO: Acht Formule E-bolides crashen op elkaar in Seoel

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022