Nyck de Vries reageert voor het eerst op zijn ontslag bij AlphaTauri: “Natuurlijk doet het pijn”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Na zijn ontslag bij AlphaTauri volgde er geen reactie van Nyck de Vries maar in de aanloop naar de GP van Hongarije reageerde de Nederlander dan toch op zijn ontslag.

Aanvankelijk leek er wel een reactie te zijn maar de ‘vermeende uitspraken’ van Nyck de Vries waren op zich vreemd te noemen. Zo lieten die uitspraken uitschijnen dat Red Bull hem een racezitje in 2025 zou beloofd hebben en haalde hij zogezegd ook uit naar Red Bull door te zeggen dat ze Lewis Hamilton in 2021 van de wereldtitel hadden bestolen. Eerder deze week liet de manager van Nyck de Vries verstaan dat die uitspraken nep waren (“Uitspraken van Nyck de Vries over Red Bull en stelen F1-titel zijn nep”).

Op de sociale media heeft Nyck de Vries nu echter toch gereageerd op zijn ontslag bij AlphaTauri.

“Na de recente gebeurtenissen heb ik besloten om wat tijd voor mezelf te nemen weg van sociale media, wat ik zal blijven doen,” schrijft Nyck de Vries. “Ik wil Red Bull en Scuderia AlphaTauri bedanken voor de kans om mijn droom waar te maken. Natuurlijk doet het pijn dat de F1-kans waar ik zo lang van droomde, voortijdig eindigde. Maar het leven is geen bestemming, het is een reis, en soms moet je de moeilijke weg nemen om te komen waar je wilt zijn.”

“Ik ben dankbaar voor ons bevoorrechte leven, trots op onze reis en mijn familie. Dit is gewoon weer een ervaring, we gaan verder en kijken uit naar het volgende hoofdstuk. Iedereen bedankt voor de lieve en bemoedigende berichten de afgelopen week. Het was hartverwarmend om je steun te voelen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner