“Nyck de Vries verdient een racezitje in de Formule 1”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Volgens Williams F1-piloot George Russell verdient Nyck de Vries absoluut een racezitje in de Formule 1. De Vries wordt beschouwd als één van de mogelijke vervangers van George Russell indien de jonge Brit de overstap naar Mercedes zou maken.

Nyck de Vries kroonde zich eerder al tot Formule 2-kampioen en dit jaar slaagde de Nederlander erin om zich tot Formule E-kampioen te kronen. De Vries reed zich duidelijk in de kijker en wordt geruggesteund door Mercedes.

Daardoor wordt de naam van Nyck de Vries steeds nadrukkelijker in verband gebracht met Williams, waar hij mogelijk George Russell zal vervangen.

“Hij is een Formule 2-kampioen, hij is een Formule E-kampioen, hij beschikt overduidelijk over de snelheid, hij heeft het charisma en de juiste attitude om een F1-piloot te zijn,” vertelde Russell tegenover ‘Motorsport.com’.

“Jammer genoeg is er in de Formule 1 slechts plaats voor twintig rijders. Om een geweldige rijder toe te laten in de sport moet een andere geweldige rijder de sport verlaten. Het is dan ook niet eenvoudig om in de Formule 1 te geraken.”

“Hij verdient het echter om in de sport te geraken dus laat ons zien of hij de kans krijgt. Jammer genoeg is er niet voldoende plaats voor iedereen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print