Valtteri Bottas wil graag een meerjarig F1-contract

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In België werd door Valtteri Bottas weinig tot niets gelost over zijn F1-toekomst en hetzelfde verhaal geldt in Zandvoort. Bottas liet alleen verstaan dat zijn toekomst in de Formule 1 een meerjarig contract moet inhouden en dus niet zoals de voorbije jaren een contract van slechts één jaar.

Bottas zijn huidig contract bij Mercedes loopt eind dit jaar af en voorlopig blijft het afwachten of Bottas zijn contract bij Mercedes verlengd wordt, of Bottas naar een ander F1-team overstapt, of mogelijk zelfs de Formule 1 verlaat. Indien Bottas in de Formule 1 blijft wil hij echter een meerjarige overeenkomst.

“Misschien weet ik het, misschien weet ik het niet, maar ik wil er niet veel meer over zeggen!” antwoordde Bottas in Zandvoort op de vraag of hij weet waar hij volgend jaar zal rijden. “Maar het gaat de goede richting uit. Ik ben tevreden en opgewonden.”

Volgens de laatste geruchten zal tegen de race in Monza bekendgemaakt worden waar Bottas volgend jaar zal racen.

“Een meerjarige overeenkomst zou leuk zijn,” aldus Bottas “Dat is iets dat ik in de Formule 1 nog nooit eerder heb gehad.”

“Op die manier kan je je volledig toewijden aan het team, niet gewoon voor dat ene jaar, maar je weet dat het werk en het verhaal verder gaat. Het moet uitdagend zijn, het moet ook opwindend zijn.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print