Nyck de Vries vervangt Sebastian Vettel tijdens eerste oefensessie in Monza

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De Nederlander Nyck de Vries krijgt van het Aston Martin F1 team de kans om nogmaals achter het stuur van een F1-bolide te kruipen. In Monza zal Nyck de Vries tijdens de eerste oefensessie Sebastian Vettel vervangen.

Voor Nyck de Vries wordt het de derde keer dit seizoen dat hij tijdens een oefensessie met een F1-bolide in actie mag komen. Eerder mocht Nyck de Vries ook al in actie komen voor Williams (Barcelona) en Mercedes (Paul Ricard). De Vries zal dus met drie verschillende F1-bolides gereden hebben, wat toch wel redelijk uniek is.

“We zijn erg blij dat we kunnen aankondigen dat we Nyck in ons team zullen verwelkomen, we kijken er naar uit om met hem samen te werken in Monza,” aldus Aston Martin-teambaas Mike Krack.

“Ik heb Nyck zijn carrière met veel interesse gevolgd. In 2019 was hij geweldig toen hij de Formule 2-titel won en dat onderstreepte hij nogmaals door zich tijdens het seizoen 2020/2021 tot Formule E-kampioen te kronen. We kijken er naar uit om zijn visie en inzichten over onze wagen te verkrijgen.”