Daniel Ricciardo: “Ik had niet verwacht dat het nog slechter kon gaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Tijdens de GP van Nederland moest Daniel Ricciardo van op P17 aan de race beginnen, wat ook aan het einde van de race zijn positie was. De prestatie van Ricciardo stond opnieuw in schril contrast met die van teamgenoot Lando Norris. Voor de Australiër was het naar eigen zeggen een nieuw dieptepunt dit seizoen.

“Ik heb het gevoel dat er erg veel slechte races zijn,” aldus Ricciardo na afloop tegenover diverse media. “Toen ik dacht dat ik mijn slechtste race had gereden verwachtte ik niet dat het nog slechter kon gaan.”

Volgens Ricciardo begon het raceweekend in Zandvoort echter bijzonder goed met bemoedigende resultaten tijdens de eerste oefensessie. Daarna ging het echter steeds minder goed.

“Het is ook vreemd, zeker omdat ik terugdenk aan de eerste oefensessie. Zeker omdat ik me enkele rondjes uit die sessie herinner waarbij mijn race-engineer Tom Stallard tegen me zei ‘Oké, dat is P1’. En ook ik was enthousiast.”

“Uiteraard had nog niet iedereen toen een ronde gereden maar de trend en het gevoel was dat we een veel beter weekend zouden hebben.”

“En vervolgens wordt het vreemd. Ik weet dat we de kwalificatie verspeelden in de laatste bocht, maar ik had het gevoel dat we een veel betere wagen hadden, toch zeker na die eerste oefensessie.”

“Dus ja, het is erg zwaar en zeker geen goed raceweekend geweest,” besluit Ricciardo.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen