Toto Wolff: “Als we om het kampioenschap zouden strijden zou ik het Tsunoda-incident nader bekijken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dat hij het incident met Yuki Tsunoda nader zou bekijken moest zijn team in gevecht zijn voor de wereldtitel.

Net na zijn tweede pitstop leek Yuki Tsunoda zijn AplhaTauri aan de kant te zetten omdat er volgens hem wat mis was met zijn bolide maar het team beval hem om door te gaan. De Japanner kwam wel binnen om zijn veiligheidsgordels weer te laten aanspannen omdat hij die al had losgemaakt in de overtuiging dat hij zou opgeven.

AlphaTauri stuurde Tsunoda weer de baan op maar liet hem zijn bolide aan de kant van de baan zetten omdat er wat mis bleek te zijn met de data. Dat lokte een virtual safety car procedure uit die Max Verstappen een gratis pitstop opleverde en uiteindelijk ook terug de leiding in de race. 

Op de sociale media gonsde het meteen van de geruchten dat de opgave van Tsunoda in scene gezet zou zijn door Red Bull en AlphaTauri om Max Verstappen te bevoordelen. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff sluit niet meteen uit dat er misschien wel wat aan de hand was.

 “Ik weet het niet, ik kijk zo naar ons op dit moment in termen van waar we performance moeten vinden,” zei de Oostenrijker.

“Als we voor een kampioenschap zouden strijden zou dat iets zijn waar ik nauwlettend naar zou kijken.”

Tsunoda kreeg een reprimande voor het rijden zonder dat zijn veiligheidsgordels goed vastgemaakt waren. Maar Wolff vond dat de opeenvolging van gebeurtenissen rond het incident een onderzoek rechtvaardigden.

“Ik denk dat wat onderzocht moet worden voor de veiligheid van de rijders en iedereen die er is, is dat de rijder stopte, zijn gordels losmaakte, een volledige ronde reed, naar binnen kwam, het probleem niet opgelost was, ze de gordels weer omdeden en hij naar buiten reed en de auto opnieuw stopte”, zei hij.

“Dus ik bedoel dat had waarschijnlijk de race kunnen veranderen die we misschien hadden kunnen winnen, maar in deze sport is dat misschien sowieso irrelevant.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022