Oekraïne roept FIA op om Russische rijders te bannen

Haas F1 team
Haas F1 team

De Oekraïense motorsportbond roept de FIA op om al de rijders uit Rusland en Wit-Rusland te bannen uit de internationale autosportcompetities. In de Formule 1 komt daarmee het racezitje van Nikita Mazepin in gevaar.

Nikita Mazepin moest trouwens al vrezen voor zijn racezitje bij het Haas F1 team. De Amerikaanse renstal liet eind vorige week sponsor Uralkali van haar F1-bolide halen, het bedrijf van de vader van Nikita Mazepin dat een belangrijke financiële bijdrage levert aan het Haas F1 team.

Het Haas F1 team liet toen verstaan dat er deze week verder bekeken zou worden hoe juridisch alles uitgeklaard zou kunnen worden, wat eigenlijk een voorbode lijkt van het vertrek van Mazepin.

De Oekraïense motorsportbond doet er echter nog een schepje bovenop door nu eveneens de FIA op te roepen om rijders uit Rusland en Wit-Rusland te bannen. Eerder werden ook al diverse andere belangrijke sportevenementen uit Rusland weggehaald en de voorbije uren weerklinkt in steeds meer sporten de oproep om Russische sporters te verbannen.

Eerder haalde de Formule 1 al de Russische GP van de F1-kalender en nu wacht FIA-president Mohammed Ben Sulayem na heel het onderzoek naar de discutabele beslissingen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi al meteen een tweede moeilijk dossier om over te beslissen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print