Carlos Sainz: “Geen idee waar Ferrari zich bevindt”

Ferrari
Ferrari

Ferrari wordt door sommigen in een soort ‘favorietenrol’ geduwd maar daar wil Carlos Sainz helemaal niet van weten. Volgens de Spanjaard weten ze bij Ferrari niet eens waar ze zich tegenover de anderen bevinden.

Charles Leclerc eindigde de tweede testdag in Barcelona als snelste en dat zorgde er meteen voor dat Ferrari zich letterlijk in de kijker reed. Vooral bij Mercedes waren ze er snel bij om Ferrari als schaduwfavoriet aan te wijzen.

Leclerc en teamgenoot Carlos Sainz eindigden allebei mooi in de top tien en het was Sainz die het meeste aantal ronden van alle rijders reed. Ferrari verzamelde dus heel wat data en ook de betrouwbaarheid lijkt goed te zitten, maar dat betekent volgens Sainz nog niet dat Ferrari plots de grote favoriet is.

“Ik kan me inbeelden waarom jullie als journalisten beginnen met conclusies te trekken en proberen om een pikorde te maken,” aldus Sainz.

“Maar wij hebben echt totaal geen idee, ik denk dat niemand een idee heeft over met hoeveel brandstof en met welke motorstanden er gereden werd.”

“We kunnen niet bevestigen of ontkennen of we tevreden zijn of niet want we weten helemaal niet waar we ons bevinden.”

“Ik denk dat we in Bahrein misschien een iets duidelijker beeld zullen krijgen van wie waar staat,” besluit Sainz.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner