McLaren ondervindt amper hinder van ‘porpoising’: “We waren zelf verrast”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

‘Porpoising’, het was het centrale thema tijdens de eerste F1-wintertest in Barcelona. Volgens veel insiders zullen teams die het probleem het snelst kunnen aanpakken tijdens het begin van het seizoen een groot voordeel hebben. Bij McLaren ondervinden ze naar eigen zeggen amper problemen met ‘porpoising’.

Tijdens de F1-test in Barcelona zagen we verschillende F1-bolides op het rechte stuk erg hard over het circuit stuiteren. Het zogenaamde ‘porpoising’ treedt op door de terugkeer van het ‘grond-effect’ op de nieuwe F1-bolides.

Bij McLaren waren ze zich in het haar aan het krabben omdat ze opmerkelijk genoeg amper tot geen ‘porpoising’ ondervonden, dit tegen de eigen verwachtingen in.

“Voor ons is het tot dusver helemaal geen probleem,” vertelde James Key, de technisch directeur bij McLaren. “We ondervinden er een klein beetje hinder van maar het is bij ons geen ernstig probleem of afleiding voor onze rijders.

“We hadden enkele testonderdelen waarbij we het iets meer ondervonden maar wanneer we de onderdelen van de wagen haalden hadden we er minder last van, je kan het dus aerodynamisch oplossen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print