Red Bull bekent: “We hebben een gewichtsprobleem”

Red Bull F1 team
Red Bull F1 team

Dr. Helmut Marko heeft toegegeven dat de nieuwe Red Bull F1-bolide een probleem ondervindt op het vlak van het gewicht. Marko laat ook weten dat Red Bull niet het enige team met dergelijk probleem is maar dat het zoeken naar een oplossing is.

“Het enige probleem dat we hebben is het gewicht,” gaf Marko toe tegenover het Duitse ‘Motorsport-Magazin.com’.

“Maar al de teams hebber er problemen mee. Godzijdank is het minimum gewicht al verhoogd, maar we hebben nog enorm veel werk te doen voor de eerste race.”

Aanvankelijk stond in de regels een minimumgewicht van 775 kg vermeld, maar in de definitieve regels werd uiteindelijk een minimumgewicht van 795 kg opgenomen en dus aanzienlijk verhoogd. Vooral voor de teams die hun gewicht maar moeilijk naar omlaag krijgen een wezenlijk verschil.

Ter vergelijking, het minimum gewicht van de F1-bolides vorig jaar was ‘slechts’ 752 kg, maar doorheen de jaren nam het gewicht van de F1-bolides wel aanzienlijk toe (Lees: F1-bolides worden steeds zwaarder: zo evolueerde het minimum gewicht).

Afgelopen vrijdag liet Helmut Marko nog verstaan dat er nog een meeting zou volgen en bij Red Bull hopen ze ongetwijfeld dat het minimum gewicht van de F1-bolides alsnog bijkomend wordt verhoogd.

Daarvoor moeten echter acht van de tien F1-teams akkoord gaan. Negen van de tien teams zouden problemen ondervinden maar volgens ‘Motorsport-Magazin’ zou Red Bull het meeste problemen ondervinden. Daarnaast zouden verschillende teams die problemen ondervinden niet staan te springen om voor een verhoging van het minimum gewicht te stemmen omdat ze zelf minder erge problemen ondervinden en zo een competitief voordeel zouden opgeven.

Het ziet er dus naar uit dat de nieuwe Red Bull F1-bolide op dieet moet …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen