Officieel: Adrian Sutil rijdt voor Sauber

Sauber heeft vandaag bevestigd dat Adrian Sutil in 2014 voor de Zwitserse renstal zal rijden.
image
Adrian Sutil liet tegen de laatste race van het seizoen reeds weten dat hij vrij zeker was dat hij in 2014 ook in de Formule 1 zou rijden. Vandaag volgde uiteindelijk de bevestiging dat hij bij Sauber zal rijden.

De overstap komt nu niet als een verrassing want gisteren bevestigde Force India haar rijdersduo en daarbij was geen Adrian Sutil te bespeuren. Indien de Duitser ook in 2014 in de Formule 1 zou rijden dan moest het dus bij een andere renstal zijn. Het werd uiteindelijk Sauber.

“Ik ben zeer blij dat we tot een akkoord zijn gekomen”, liet Adrian Sutil weten. “Ik wist al enige tijd naar welk team ik wenste te gaan maar de onderhandelingen duurden langer dan ik had verwacht. Nu ga ik echter een extra mooie kerst tegemoet. Na zes mooie jaren bij Force India, waarin ik heel wat hoogtepunten heb beleefd is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Samen zullen we een mooie en succesvolle toekomst beleven, daar ben ik van overtuigd.”

Het is de eerste keer in zijn F1-carrière dat Adrian Sutil voor een andere renstal dan Force India zal rijden. Dit seizoen maakte de Duister na een jaar afwezigheid zijn comeback bij Force India. Sauber liet ook nog weten dat het pas later zijn tweede rijder zal bekendmaken.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”sutil_headline_ind11_1.jpg”;}
Sauber heeft vandaag bevestigd dat Adrian Sutil in 2014 voor de Zwitserse renstal zal rijden.