Officieel: Alonso met Toyota naar Le Mans en WEC

De kogel is door de kerk Fernando Alonso staat dit jaar met Toyota aan de start van de 24 uren van Le Mans, zo meldt de Japanse autobouwer op zijn website.

Er waren al maanden geruchten dat Fernando Alonso dit jaar zou deelnemen aan de legendarische 24 uren van Le Mans en nu is het officieel. Toyota Gazoo Racing maakte op haar site bekend dat ze de Spanjaard toevoegen aan hun line-up voor de komende WEC-campagne.

Alonso zal terug te vinden zijn in de Toyota #8 die hij zal delen met Sébastien Buemi en Kazuki Nakajima. De Spanjaard zijn debuut staat gepland tijdens de zes uur van Spa-Francorchamps in mei. Toyota vermeldt dat hij zal deelnemen aan alle races van het WEC die niet in conflict komen met zijn F1-verplichtingen.

“Ik kijk uit naar mijn eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans,” aldus Alonso. “ Het is een race die ik al lang met grote aandacht volg en het is altijd een ambitie geweest om er ooit eens aan de start te staan.”

“Uithoudingsraces zijn helemaal anders dan racen met eenzitters en ik heb genoten van mijn eerste race in Daytona. Ik kijk er ook naar uit om samen te werken en te leren van Kazuki en Sebastien, twee ervaren rijders in de lange afstands racerij. Ik heb veel te leren op korte tijd maar ik ben klaar voor de uitdaging en ik kan niet wachten om eraan te beginnen.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:30:”ALONSO_TOYOTA_WEC_HEADLINE.jpg”;}
De kogel is door de kerk Fernando Alonso staat dit jaar met Toyota aan de start van de 24 uren van Le Mans, zo meldt de Japanse autobouwer op zijn website.
Foto: TOYOTA GAZOO Racing WEC

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023