Officieel: contractverlenging voor Hamilton bij Mercedes

Eindelijk is het zover! Lewis Hamilton, huidig wereldkampioen, heeft bij Mercedes zijn contract verlengd. Een dag voor de start van de Grote Prijs van Monaco is het bekend geraakt dat de Brit drie jaar langer bij Mercedes blijft. Teamgenoot Nico Rosberg tekende afgelopen zomer reeds een nieuw contract.
image
Vandaag liet Lewis Hamilton weten dat hij een akkoord heeft bereikt met Mercedes om drie jaar langer bij het team te blijven. De wereldkampioen blijft dus tot eind 2018 verbonden aan het Duits-Britse team.

Hierbij komt er eindelijk een einde aan de lange onderhandelingen tussen Hamilton en Mercedes. Hamilton, die zelf de onderhandelingen deed, en Mercedes lieten vaker dit seizoen weten dat er snel een officieel bericht zou komen dat ze een akkoord hebben. Vandaag is dit bericht er dus gekomen. Daardoor komt er ook een einde aan de speculaties dat Lewis Hamilton in contact stond met Ferrari. De geruchten bleven aanhouden, ook al maakt Maurizio Arrivabene, teambaas bij Ferrari, meteen duidelijk dat hij niet bezig was met Hamilton.

Volgens Lewis Hamilton was het meteen duidelijk waar hij in de toekomst wou rijden: “Mercedes is waar ik thuis hoor. Dat ik drie jaar langer bij het team mag blijven, maakt me blij.”

Hamilton heeft veel lof voor Mercedes, nu hij langer bij het team blijft. “Iedereen binnen het team is erg gepassioneerd, van het bestuur tot de mecaniciens. De wil is er om te winnen. Na vorig jaar is die wil nog groter geworden, bij mij en het team. De Mercedes waarin ik dit seizoen rijd, is voor mij de beste waarin ik ooit heb gereden. Ik ben blij dat ik steeds om de overwinning kan vechten. Het is leuk om op de limiet te rijden met deze bolide. Mercedes-Benz heeft al sinds 1998 haar steun in mij getoond. Ik ben dus vereerd dat ik, met dit contract, twintig jaar verbonden ben aan Mercedes-Benz.”

Lewis Hamilton won al twee keer het kampioenschap. In 2008 werd hij met McLaren wereldkampioen. Toen werd de McLaren nog aangedreven door een Mercedes motor. In 2013 kwam Hamilton bij het fabrieksteam van Mercedes om nog eens wereldkampioen te worden. In 2014 slaagde de Brit erin om de beste te zijn van het seizoen. In 2015 is Hamilton WK-leider, waardoor hij opnieuw een grote kans maakt om de titel te veroveren.

Met een nieuw contract op zak, hoopt Hamilton de overwinning te behalen in Monaco.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print