Verstappen blikt vooruit naar Monaco: “Een stratencircuit is altijd speciaal”

Max Verstappen blikt enthousiast vooruit naar zijn eerste F1-race op het stratencircuit van Monaco.

Voor Verstappen zal het de eerste kennismaking met Monaco worden als racepiloot, al heeft hij in Macau wel al enige ervaring opgedaan op een stratencircuit.

“Een stratencircuit is altijd speciaal. Ik heb nooit op deze baan gereden maar wel in Macau, waarvan ik denk dat het een erg uitdagend circuit is. Ik heb genoten van het rijden daar en kijk daarom uit naar Monaco. De aanpak zal anders zijn dan normaal. Je kunt niet vol in de aanval gaan in de eerste vrije training maar je moet het geleidelijk opbouwen. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk rondjes te rijden,” blikt Verstappen vooruit.

Verstappen heeft via de F1-simulator geprobeerd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op Monaco. In Monaco zelf wordt het minste foutje immers onmiddellijk afgestraft.

“Ik heb de baan in de simulator gereden en het valt op dat het relatief langzaam gaat. Ondanks dat het motorvermogen hier niet zo belangrijk is, heb je wel de best mogelijke driveability van de motor nodig. Ik verwacht dat de rondetijden van de verschillende teams dichter bij elkaar liggen dan bij andere races. Uiteindelijk zullen de veranderingen in de afstelling niet het grootste verschil maken. Belangrijker is wat je uit jezelf als coureur kunt halen. Ik denk dat je in Monaco makkelijker twee tienden extra uit jezelf kunt halen dan uit de veranderingen aan de auto.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print