Officieel: Dit is de F1-kalender 2023

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA heeft na goedkeuring door de World Motor Sport Council de F1-kalender voor 2023 officieel bekendgemaakt. De F1-kalender 2023 telt een recordaantal van 24 races.

De voorbije weken doken er al diverse geruchten op over de F1-kalender 2023, zo waren er al aanwijzingen dat de GP van België niet op haar gebruikelijke plaats eind augustus zou staan maar wel in juli. Dat blijkt inderdaad het geval te zijn want de GP van België zal op 30 juli plaatsvinden. Daarmee wisselt het circuit van Spa-Francorchamps met de Hungaroring dat de voorbije jaren steeds de laatste race voor de zomerpauze was.

Het F1-seizoen gaat net als de voorbije jaren in Bahrein van start en dat al op 5 maart. Net als de voorbije jaren vormt de GP van Abu Dhabi de seizoensfinale. Met Las Vegas staat er naast Miami en Texas een derde race in de Verenigde Staten op de kalender en dat met een gloednieuw stratencircuit.

China keert dan weer na enkele jaren afwezigheid door de pandemie met het coronavirus terug op de F1-kalender. Ook Qatar, dat al eens inviel tijdens de pandemie, krijgt nu een definitieve plaats op de F1-kalender. Monaco, dat de voorbije maanden onder druk stond en dreigde van de kalender te verdwijnen, behoudt haar plaats op de F1-kalender. Eerder raakte al wel bekend dat Frankrijk niet op de F1-kalender zou staan.

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen