Esteban Ocon: “Er wacht me in de F1 een interessante toekomst”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Alpine-rijder Esteban Ocon staat er hem een erg interessante periode in de Formule 1 te wachten. De Fransman doet zijn uitspraak op een moment dat er nog geen duidelijkheid is wie volgend jaar zijn nieuwe teamgenoot bij Alpine wordt.

Ocon beseft als geen ander hoe de dingen in de Formule 1 er plots helemaal anders kunnen uitzien. Aanvankelijk leek Ocon, geruggesteund door Mercedes en Toto Wolff, ook een toekomst bij een op zijn minst door Mercedes gesteund team te wachten. Uiteindelijk rijdt hij nu voor Alpine, het vroegere Renault F1 team.

De banden met Mercedes werden grotendeels doorbroken, al is er naar verluidt nog wel regelmatig contact met Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff.

“Ja, we praten nog regelmatig, ook omdat Gwen Lagrue mijn carrière mee helpt te managen en die werkt ook voor Mercedes,” aldus Ocon tegenover ‘Motorsport.com’.

“Er is dan ook nog steeds een connectie, ook al ben ik nu een Alpine-rijder. Ik heb een goed contract dat eind 2024 afloopt en er wacht me een interessante toekomst.”

Ocon wordt vervolgens gevraagd waar hij zich binnen 2-3 jaar ziet maar op dat vlak weet Ocon dat het in de Formule 1 erg moeilijk is om de toekomst te voorspellen.

“Ik besef dat er in de Formule 1 geen zekerheden bestaan,” antwoordt Ocon. “Zelfs wanneer je hebt gewonnen, wanneer je je mannetje hebt gestaan tegenover een tweevoudig F1-kampioen zoals Fernando, dan nog is er geen zekerheid over je toekomst.”

“Er is het voorbeeld van Daniel Ricciardo, twee jaar geleden zat hij in de groep van toprijders en vandaag de dag heeft hij niet eens zekerheid over een racezitje voor volgend seizoen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022