Ferrari: “De vele gridstraffen bewijzen dat drie power units te weinig is voor een F1-seizoen”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto hebben de vele gridstraffen in Monza aangetoond dat drie power units voor een volledig F1-seizoen te weinig is.

In Monza was het voor de tweede keer in drie races tijd dat bijna de halve startgrid een gridstraf onderging voor een nieuwe motor of motoronderdelen die maximaal toegestane aantal overschreden. Eerder incasseerden ook heel wat rijders in Spa-Francorchamps daarvoor een gridstraf.

“De reden waarom het zo lang heeft gevraagd om een startgrid te vormen is omdat er verschillende interpretaties mogelijk zijn en de regels niet duidelijk genoeg zijn,” aldus Binotto die vindt dat wijzigingen zich opdringen.

“Dat is iets dat we moeten zien aan te pakken, zeker voor de toekomst. Ik denk niet alleen wat het bepalen van de gridposities betreft wanneer er een bestraffing is, er zijn ook te veel gridstraffen.”

“Het is moeilijk om als fan te zien dat een wagen die van op de pole moest vertrekken niet van op de pole vertrekt omwille van een gridstraf. Drie power units voor een F1-seizoen zijn volgens mij dan ook te weinig. Misschien moet dat voor de komende seizoenen herbekeken worden.”