Officieel: Felipe Massa rijdt in 2014 bij Williams

Na weken van geruchten is het vandaag officieel bevestigd door het Williams F1 team: Felipe Massa rijdt komend seizoen voor Williams.
image
De Braziliaan kondigde in september zijn afscheid bij Ferrari aan, waarna Ferrari meedeelde dat Kimi Raikkonen terugkeerde naar de Italiaanse renstal. Massa was sindsdien vastberaden om zich te tonen tijdens de resterende races van het seizoen. Hij hoopte zo om bij een andere renstal een racezitje te bemachtigen. En daar is de Braziliaan dus in geslaagd …

Er waren reeds geruime tijd geruchten dat Felipe Massa kans maakte om in 2014 bij Williams te rijden, maar vandaag zorgde Williams dus bij monde van een persbericht voor duidelijkheid. Williams liet weten dat Felipe Massa en Valtteri Bottas samen het rijdersduo voor 2014 zullen vormen. Pastor Maldonado verliest dus zijn racezitje bij Williams. Maldonado werd de voorbije weken meermaals getipt als kandidaat voor het tweede racezitje bij Lotus. Het is echter maar de vraag of Lotus, dat financiële problemen heeft, zich zal laten verleiden door de sponsordollars van Maldonado.

“Williams is één van de meest succesvolle renstallen ooit in de Formule 1. Als kleine jonge droomde ik er steeds van om voor Williams, Ferrari of McLaren te rijden. Ik ben dan ook erg blij dat ik na mijn periode bij Ferrari opnieuw bij een ander icoon van de sport heb kunnen tekenen. Het is ook leuk om te weten dat enkele van de beste Braziliaanse racepiloten ooit voor Williams hebben gereden, waardoor de verbondenheid tussen Brazilië en Williams erg groot is,” zei Felipe Massa in een reactie op de aankondiging.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:42:”1419816_10151773171653741_1732899417_n.jpg”;}
Na weken van geruchten is het vandaag officieel bevestigd door het Williams F1 team: Felipe Massa rijdt komend seizoen voor Williams.