Wie vervangt Kimi Raikkonen de komende twee races?

Het is de vraag die heel wat fans en mensen uit de F1-paddock bezighoudt. Maar het is ook een vraag die weldra beantwoord zal worden …
image
Gisteren kwam het verrassende bericht dat Kimi Raikkonen de rest van het seizoen niet meer in actie zal komen. Verrassend, ondanks het feit dat Raikkonen eerder er al had mee gedreigd om de resterende races te boycotten, maar van die boycot was na intense gesprekken tussen het management van de Fin en Lotus geen sprake meer.

Verrassend ook omdat ook Lotus zelf in snelheid gepakt lijkt want Lotus publiceerde afgelopen vrijdag nog de voorbeschouwing van Kimi Raikkonen over de GP van de Verenigde Staten van Amerika, die komend weekend in Texas plaatsvindt, online. Bij Lotus gingen ze er afgelopen vrijdag dus overduidelijk nog van uit dat Raikkonen zou deelnemen aan de race op het Circuit of the Americas.

Maar snelheid is nu nodig wat Lotus betreft want het moet op zoek naar een vervanger van Raikkonen voor de resterende twee races, iets dat geen eenvoudige opdracht is.

Vroeger zou je immers gewoon je reserverijder genomen hebben, aangezien die over de nodige ervaring met de wagen beschikt, maar er wordt momenteel nog amper getest in de Formule 1. Meevaller voor Lotus is echter dat er deze zomer een Young Driver Test was waarbij zowel Davide Valsecchi (derde rijder bij Lotus), alsook Nicolas Prost (ontwikkelingsrijder bij Lotus) in actie kwamen. Onze landgenoot Jerome D’Ambrosio is reserverijder bij Lotus en kwam dit seizoen enkel nog maar in actie tijdens een voorbereidende wintertest. D’Ambrosio toonde vorig jaar wel reeds aan dat hij zonder veel voorbereiding kan invallen. D’Ambrosio moest vorig jaar in Monza immers invallen voor de geschorste Romain Grosjean, die een raceban had gekregen. Mocht de huidige situatie vorig jaar zijn voorgevallen maakte D’Ambrosio ongetwijfeld veel kans maar de situatie vandaag de dag is een compleet andere dan in september 2013, toen Grosjean vervangen moest worden.

Lotus zou ook kunnen overwegen om een rijder die aanspraak maakt op het racezitje voor 2014 te laten rijden tijdens de resterende twee races. Nico Hulkenberg wordt algemeen beschouwt als de favoriet voor het tweede racezitje in 2014, naast Romain Grosjean. Maar de manager van Nico Hulkenberg liet tegenover het Duitse Bild reeds verstaan dat het onwaarschijnlijk is dat Nico Hulkenberg de komende twee races voor Lotus zal rijden.

Anderzijds zou Lotus, gezien haar financiële problemen, er ook voor kunnen opteren om een zogenaamde paydriver te laten rijden. Zo komt er nog wat geld binnen, maar Lotus is ook nog verwikkeld in een hevige strijd met Mercedes en Ferrari voor de plaatsen twee, drie en vier in het kampioenschap bij de constructeurs. Daarbij gaat het om enkele miljoenen duro’s. Een paydriver kan dus wat geld opleveren, maar tegelijkertijd ook heel wat geld kosten door broodnodige wk-punten te missen.

De beslissing die Lotus moet nemen is dus zeker en vast geen eenvoudige. Het team liet echter wel reeds verstaan dat het binnen zeer korte termijn zal bekendmaken wie Kimi Raikkonen tijdens de twee resterende races van het seizoen zal vervangen …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}