Kevin Magnussen bijna zeker van racezitje bij McLaren?

Het ziet er steeds meer naar uit dat de dagen van Sergio Perez bij McLaren geteld zijn …
image
Kevin Magnussen, die net als Stoffel Vandoorne deel uitmaakt van het McLaren Young Driver programma, annuleerde vorige week in laatste instantie zijn GP2-test. Er werd meteen druk over gespeculeerd want waarom annuleer je een GP2-test wanneer je net de titel in het Formule Renault 3.5 kampioenschap hebt veroverd en hoopt door te stoten naar de Formule 1?

Het was een op zijn minst vreemde beslissing, zeker wanneer je samen met McLaren hoopt om een racezitje te veroveren bij een renstal in de Formule 1. McLaren is immers op zoek naar een racezitje bij een andere F1-renstal voor zowel Magnussen als onze landgenoot Stoffel Vandoorne. McLaren heeft echter reeds meermaals te kennen gegeven dat het zich de tijd wil nemen om voor beide toptalenten een racezitje in de Formule 1 te zoeken. Het wil immers beide rijders voor een langere periode in de Formule 1 zien. Het wil dus niet dat ze zich onvoorbereid in een F1-avontuur storten om vervolgens tot de vaststelling te komen dat ze na één seizoen reeds de Formule 1 vaarwel moeten zeggen.

Maar voor Magnussen lijkt er nu mogelijk een doorbraak te komen in zijn zoektocht naar een F1-zitje. Waar enkele weken Jenson Button als een bijna certitude gold voor een racezitje bij McLaren in 2014 en Sergio Perez als hoogstwaarschijnlijk voor 2014, lijken de Mexicaan zijn dagen bij McLaren geteld …

Volgens Autosport zijn er de voorbije weken bij McLaren opnieuw serieuze gesprekken gevoerd over de rijdersbezetting voor volgend seizoen en Sergio Perez zijn kansen op het racezitje zouden naar verluidt ernstig slinken. Volgens Autosport zou Kevin Magnussen momenteel de favoriet zijn om het tweede racezitje bij McLaren te krijgen in 2014.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}