F1-seizoen Kimi Raikkonen voorbij door rugoperatie

Volgens Finse media rijdt Kimi Raikkonen de resterende twee races niet omdat hij aan zijn rug moet geopereerd worden. Het F1-seizoen van de Fin zit er dus vroegtijdig op.
image
Kimi Raikkonen dreigde ermee om de resterende races te boycotten omdat hij niet betaald werd door Lotus. Uiteindelijk zag de Fin af van die boycot na een gesprek tussen zijn management en het team en de garantie dat alles in orde zou komen. Volgens berichtgeving in de Finse media zou Raikkonen zijn seizoen nu echter toch tot een vroegtijdig einde komen door een operatie aan zijn rug.

Volgens berichtgeving in ‘Turun Sanomat’ zou Kimi Raikkonen komende donderdag een operatie aan de rug ondergaan en moet hij daardoor verstek geven voor de resterende twee races.

“Dat hebben de specialisten aanbevolen,” zei Steve Robertson, de manager van Kimi Raikkonen tegenover ‘Turun Sanomat’. Na de operatie zou Kimi minstens vier weken moeten rusten, wat meteen betekent dat de Fin een kruis kan maken over de rest van het seizoen 2013.

“Het is natuurlijk jammer om de samenwerking met Lotus op zo’n manier te moeten beëindigen, zeker nadat we sinds Kimi zijn comeback twee uitstekende seizoenen beleefd hebben,” voegde Robertson er nog aan toe. “Kimi kan zich volgens de specialisten geen verergering van het probleem meer veroorloven. Het is enorm belangrijk om het probleem nu onder controle te krijgen zodat hij het seizoen 2014 op een gezonde manier kan aanvatten.”

Raikkonen heeft reeds langer op geregelde tijdstippen rugproblemen, problemen die toe te schrijven aan een crash die hij tijdens een test bij Sauber maakte aan het begin van zijn F1-carrière. Eerder dit seizoen moest Raikkonen tijdens het weekend van de GP van Singapore bijna forfait geven voor hevige rugproblemen. Uiteindelijk finishte hij na een indrukwekkende inhaalrace wel op het podium.

Het is alvast een opmerkelijke beslissing om net nu de operatie te laten uitvoeren. Na de problemen in Singapore had de Fin immers aangegeven dat hij na afloop van dit seizoen zijn rug zou laten behandelen. De voorbije weken lag de Fin echter in hevig discussie met zijn team. Raikkonen rijdt vanaf volgend seizoen voor Ferrari.

De grote vraag is nu echter wie de Fin de komende twee races zal vervangen bij Lotus …
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”raikkonen_box_headline.jpg”;}
Kimi Raikkonen zal niet deelnemen aan de resterende twee races van het seizoen …