Officieel: FIA stelt verbod op ‘party modus’ uit tot GP van Italië

Gisteren raakte reeds bekend dat de FIA waarschijnlijk het verbod op verschillende motorstanden zou uitstellen en vandaag raakte dat nieuws ook officieel bekend.


Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de FIA voorafgaand aan de GP van België een zogenaamde ‘technische richtlijn’ zou uitvaardigen die de verplichting zou opleggen dat de teams tijdens zowel de kwalificatie als de race met dezelfde motorstand moeten afwerken.

Concreet komt het er op neer dat de veelbesproken ‘party modus’ waarover de voorbije jaren veel te doen is verboden wordt. De FIA verwittigde voorafgaand aan de Spaanse GP dat de regel vanaf het raceweekend in België zou ingaan maar komt daar nu dus op terug.

Door de complexiteit van de motorstanden is het voor de FIA bijzonder tijdrovend en moeilijk om te controleren of al de teams de opgelegde regels wel volgen. Daarnaast krijgen de teams nu ook een week extra de tijd om hun motoren en motorstanden uit te testen.

Vanaf de GP van Italië op het circuit van Monza gaat de richtlijn dus definitief in. Nog één keer dus ‘party party’ met de motoren op het circuit van Spa-Francorchamps.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print