Officieel: Formule 1 introduceert nog dit seizoen ‘sprintkwalificaties’

Ferrari
Ferrari

De Formule 1 heeft officieel bevestigd dat er dit seizoen tijdens drie raceweekends sprintkwalificaties geïntroduceerd worden.

Er waren al langer aanwijzingen dat er nog dit jaar met sprintkwalificaties zou geëxperimenteerd ging worden maar de Formule 1 moest daarover eerst een akkoord met de teams bereiken. De F1 Commissie, FIA en de F1-teams hebben nu een akkoord bereikt over de details van de drie sprintraces.

De sprintrace zal tijdens het raceweekend de klassieke kwalificatie op zaterdag vervangen. De uitslag van de sprintrace zal tevens de startgrid van de race op zondag vormen. De top drie van een sprintrace krijgt wk-punten: drie voor de winnaar, twee voor de tweede en één punt voor de derde.

Het raceweekend met een sprintrace zal bestaan uit een oefensessie van 60 minuten, gevolgd door een kwalificatie die de startgrid van de sprintrace bepaalt. De Formule 1 noemt die race een ‘sprintkwalificatie’, dit om een duidelijk onderscheid met de race op zondag te behouden. De ‘sprintkwalificatie’ zal een race zijn van slechts 100 kilometer.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022