Officieel: GP van België staat ook in 2025 op de F1-kalender

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Formule 1 en promotor Spa Grand Prix hebben vandaag officieel bekendgemaakt dat de GP van België ook in 2025 op de F1-kalender zal staan.

Het is met veel trots dat organisator en promotor Spa Grand Prix de contractverlenging van de F1-race aankondigt. De voorbije jaren stond de F1-race telkens ter discussie en dreigden Spa-Francorchamps en de GP van België van de F1-kalender te verdwijnen.

Met aanvankelijk opnieuw een contractverlenging voor slechts één jaar tot 2024 leek zich ook deze keer een gelijkaardig scenario af te spelen maar vandaag raakte dus bekend dat het contract nu al meteen tot 2025 wordt verlengd.

“Spa staat synoniem met Formule 1 en het is één van de circuits die reeds tijdens het eerste F1-seizoen op de kalender stond en zeer geliefd is bij zowel de fans als de rijders. Ik ben dan ook blij dat we onze samenwerking tot in 2025 verlengen,” aldus F1-baas Stefano Domenicali.

“De promotor heeft de voorbije jaren fantastisch werk verricht om de beleving van de fans en de infrastructuur te verbeteren. Tegelijkertijd is er samen met de FIA een duidelijke focus om aan een veilige en opwindende manier van racen te werken. Ik wil de promotor en de Waalse regering bedanken voor hun constante steun.”