Officieel: Kimi Raikkonen keert terug naar Ferrari

Na wekenlange geruchten is het nu eindelijk officieel. Ferrari heeft aangekondigd dat Kimi Raikkonen terugkeert naar de Italiaanse renstal.
image
De 33-jarige Fin, die Ferrari in 2007 haar laatste wereldtitel bezorgde, keert terug naar de Italiaanse renstal om daar samen met Fernando Alonso een droomduo te vormen. De Fin die in 2009 nog plaats maakte voor de komst van Alonso, heeft nu een contract getekend voor twee jaar.

De keuze van Ferrari voor Raikkonen betekent een breuk met het verleden voor de renstal waar tot nu steeds werd gekozen voor een nummer 1 en nummer 2 piloot. Ferrari hoopt met deze nieuwe strategie meer kans op succes te hebben en lijkt daarmee ook eerder op de constructeurstitel te mikken. Beide piloten zoveel en zo vaak mogelijk punten laten pakken, ongeacht wie daarbij voor de andere zou eindigen.

Kimi Raikkonen vervangt bij Ferrari Felipe Massa. De Braziliaan moest de voorbije seizoenen reeds meermaals voor zijn zitje vrezen maar werd nu dus toch aan de kant geschoven. Massa kondigde gisteren zelf via twitter zijn afscheid van Ferrari aan en hoopt nu een succesvol team te vinden waar hij opnieuw aan de bak kan.

Over de komst van Raikkonen had Alonso eerder al laten verstaan dat hij zich zou neerleggen bij de beslissing van het team en dat het voor hem in orde was.

Met Raikkonen en Alonso als rijdersduo rijden voor het eerst sinds 1953 twee wereldkampioenen Formule 1 voor Ferrari.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:24:”raikkonen_headline_1.jpg”;}
Na wekenlange geruchten is het nu eindelijk officieel. Ferrari heeft aangekondigd dat Kimi Raikkonen terugkeert naar de Italiaanse renstal.