Wordt het motorenreglement aangepast omwille van langere F1-kalender?

De teams maken zich zorgen over de langere F1-kalender en de impact hiervan op ondermeer de motoren.
image
Officieel is er nog steeds geen voorlopige F1-kalender voor komend seizoen maar de kalender die recent uitlekte omvatte 21 races en daarbij werd de mogelijke race in New Jersey nog niet meegeteld. Een race die volgens Bernie Ecclestone nog steeds kans maakt om een plaats op de kalender te krijgen.

Dat zou betekenen dat er volgend seizoen eventueel 22 races op de kalender zouden staan. Meestal worden de teams bij een uitbreiding van de F1-kalender gesust met betere commerciële voorwaarden, lees: meer geld krijgen omwille van de bijkomende kosten die de teams hebben door een langer F1-seizoen.

Maar 2014 kondigde zich sowieso zeer uitdagend aan met ingrijpende wijzigingen in het reglement, waarvan het motorenreglement de meest besproken wijziging is. De teams zullen vanaf komend seizoen immers met V6-turbomotoren rijden.

Maar net daar wringt het schoentje want voor het eerste in heel wat jaren zal er dus met compleet nieuwe motoren gereden worden, wat sowieso voor betrouwbaarheidsproblemen zal zorgen. Tel daarbij dat in het reglement staat dat een F1-seizoen moet afgewerkt worden met vijf motoren per wagen. Iedere race extra vormt dan een probleem.

De teams zouden dan ook al hun bezorgdheid over de langere F1-kalender uitgedrukt hebben. Er wordt dan ook verwacht dat er druk onderhandeld zal worden om het sportief reglement alsnog aan te passen naar zes motoren in de plaats van de momenteel vooropgestelde vijf motoren per seizoen. Iets wat nog steeds mogelijk is want officieel kan men zich pas kandidaat stellen voor deelname aan het nieuwe F1-seizoen 2014 vanaf 21 oktober. Uiterlijk tegen dan moet de definitieve versie van het sportief reglement dus gekend zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}