Officieel: Oliver Bearman tekent meerjarig contract bij het Haas F1 team

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team heeft Oliver Bearman officieel bevestigd als racepiloot voor het F1-seizoen 2025. Bearman tekende een meerjarige overeenkomst bij het Amerikaanse team.

Oliver Bearman racet momenteel nog in de Formule 2 maar zal dus al snel de overstap naar de Formule 1 mogen maken. Eerder dit seizoen viel Bearman met weinig voorbereiding tijdens de GP van Saoedi-Arabië in voor Carlos Sainz. Bearman slaagde er meteen in om in de punten te finishen en was daarmee ‘gegeerd wild’.

Er werd de voorbije weken al gespeculeerd dat het Haas F1 team Bearman een racezitje zou geven en dat is nu ook officieel. Uiteraard is Bearman erg blij met het vooruitzicht om in 2025 in de Formule 1 te kunnen racen. Tijdens dit seizoen zal Bearman nog enkele keren tijdens een oefensessie op vrijdag voor het Haas F1 team in actie komen.

“Het is moeilijk om te beschrijven hoeveel dit voor mij betekent,” reageerde Oliver Bearman. “Om te kunnen zeggen dat ik F1-piloot zal zijn voor het MoneyGram Haas F1 team maakt me ongelooflijk trots.”

“Om één van de zeer weinige rijders te zijn die kunnen zeggen dat ze kunnen doen waar ze als kind van gedroomd hebben is echt ongelooflijk.”

“Ik wil Gene, Ayao en iedereen bij het Haas F1 team bedanken omdat ze in mij geloven en omdat ze mij vertrouwen om het team te vertegenwoordigen.”