Indrukwekkende beelden noodweer in Imola: GP van Emilia-Romagna in gevaar: update om 14u

Tom Coronel - Twitter
Tom Coronel - Twitter

De GP van Emilia-Romagna dreigt komend weekend niet door te gaan. Veel zal afhangen van hoe de noodweersituatie in de Italiaanse regio verder evolueert. Rond 14u zouden de organisatoren en de F1 een update geven over de situatie.

Gisteren raakte bekend dat de F1-paddock en het circuit van Imola geëvacueerd werden om de veiligheid van het personeel te kunnen garanderen. Er werd immers bijzonder veel regen en noodweer voorspeld waardoor er door de Italiaanse en regionale overheid een ‘code rood’ werd afgekondigd.

Beelden doken op van de situatie op en rondom het circuit. Vooral de nabij gelegen rivier dreigde verder buiten haar oevers te treden en daarmee dreigde ook de F1-paddock te overstromen. Grote vraag is nu in welke mate de Formule 1 komend weekend kan en wil racen.

Uiteraard moet het in de eerste plaats theoretisch mogelijk zijn maar wat doet het voor de reputatie van de Formule 1 als sport wanneer je een race laat doorgaan wanneer er zoveel leed en schade is in de regio rondom het F1-circuit van Imola. Rond 14u zal er alvast een nieuwe update gegeven worden over de toestand en de plannen van de Formule 1.

In afwachting daarvan moeten we het stellen met onderstaande beelden …