“Onbegrijpbaar dat nieuwe teams mogen deelnemen”

De Schotse rijder David Coulthard lijkt dezelfde mening als de Italiaanse renstal Ferrari te delen als het op de nieuwe teams aankomt.
Voormalig F1-rijder David Coulthard is er niet helemaal gerust in. In 2010 zullen drie nieuwe teams zich gaan mengen in de strijd om het kampioenschap terwijl men er gedurende de wintertests amper heeft getest met de nieuwe wagens.

Coulthard steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat hij de eerdere verklaring van Ferrari zeker kan begrijpen. Ook de Australische rijder Mark Webber liet enige tijd geleden trouwens nog verstaan dat het aantrekken van de nieuwe teams op een manier gebeurde zoals dat in tekenfilms zou plaatsvinden.

“Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik de visie van Ferrari goed kan begrijpen. De Formule 1 is de hoogste klasse binnen de motorsport en de manier waarop teams erin geraken valt te bekritiseren. In mijn ogen zijn de gebeurtenissen met de nieuwe teams zeker niet goed voor het imago van de sport. Zelfs als de nieuwe teams in Bahrein verschijnen, ze zullen nog niet kunnen volgen. Is de wereld gek aan het worden? De Formule 1 is een gevaarlijke sport en zonder degelijk tests is het onverantwoord hen te laten deelnemen”, aldus David Coulthard.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}