Williams blikt vooruit op de GP van Bahrein

Bij de renstal Williams verklaarden Sam Michael, Rubens Barrichello en Nico Hulkenberg wat de verwachtingen zijn voor de Grand Prix van Bahrein.
“We konden gedurende de wintertests bijna 7000 kilometer afleggen in onze FW32 die voorzien is van een krachtbron van Cosworth. We boeken duidelijk vooruitgang op het gebied van betrouwbaarheid en we werken bovendien nog aan enkele verbeteringen. Het vermogen van onze wagen staat ons toe om competitief voor de dag te komen maar in Bahrein zullen we pas echt weten waar we ons exact bevinden. We voorzien enkele nieuwe onderdelen in Bahrein en we zouden dus sneller moeten zijn tijdens de race. Voor Rubens en Nico wordt dit het eerste GP-weekend als teamgenoten en we zijn er zeker van dat ze elkaar in de goede richting zullen duwen”, aldus technisch directeur Sam Michael.

“Ik ben vooral tevreden over het feit dat ik weldra mijn achtiende seizoen zal aanvatten binnen de sport. Ik voel me op dit ogenblik beter dan ooit voorheen en mijn samenwerking met Williams verloopt nu al optimaal. We hebben goed kunnen testen maar we werken wel nog wat aan de betrouwbaarheid van onze wagen. Het team heeft de voorbereidingen goed doen verlopen en ik heb dan ook veel vertrouwen in alle medewerkers. We blijven optimistisch maar we verwachten vrij sterk voor de dag te komen in Bahrein. Het seizoen op zich wordt geweldig omwille van het nieuwe reglement, de nieuwe teams en de nieuwe rijders”, aldus Barrichello.

“Het is geweldig om tot de sport te behoren en ik ben dan ook zeer enthousiast. Tijdens het testen kon ik al veel bijleren van het team en van een goede rijder. Het werk in de fabriek heeft me meer inzicht gegeven op het technische gebied van onze wagen. De wintertests verliepen goed want we konden heel wat kilometers afleggen. De motor die Cosworth ons levert is krachtig en betrouwbaar. Williams heeft veel potentieel maar in Bahrein zullen we pas zien waar we werkelijk staan. Ik kan niet wachten om aan dit spannende seizoen te beginnen”, zei Nico Hulkenberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}